Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-09@09:36:32 GMT

از غبارروبی ۲ هزار مسجد خراسان جنوبی تا خانه تکانی دل‌ها

تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۰۱۷۳۷

از غبارروبی ۲ هزار مسجد خراسان جنوبی تا خانه تکانی دل‌ها

غبارروبی مساجد و خانه تکانی دل‌ها شروعی برای استقبال از یک مهمانی بزرگ است و مردم خراسان جنوبی امسال با غبارروبی دو هزار مسجد به استقبال ماه مبارک رمضان می‌روند. ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۶:۰۹ استانها خراسان جنوبی نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، ماه رمضان زمان حضور فعال‌تر در سنگر مقدس مساجد است و هر ساله با نزدیک شدن به این ماه عزیز و میهمانی خدواند مردم به غبارروبی خانه خدا می‌پردازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

غبارروبی مساجد و خانه تکانی دل‌ها آغازی برای استقبال از یک مهمانی بزرگ است که مردم با این آئین به استقبال ماه مبارک رمضان می‌روند.

گروه‌های مختلف مردم از اقشار گوناگون با به دست گرفتن دستمال و  جارو فرش‌های مساجد و اماکن مذهبی را تمیز کرده و با عطرافشانی فضای مساجد را برای حضور پرشور مسلمان در عبادت‌‌های ماه مبارک رمضان آماده می‌کنند.

اصفهان| از غبارروبی مساجد تا حلیم پزان سنتی ماه رمضان در نطنزاردبیل| طرح تکریم و غبارروبی مساجد در اردبیل اجرا می‌شودبجنورد| غبارروبی مساجد خراسان شمالی در آستانه ماه رمضان+تصاویر

با فرارسیدن ماه مبارک رمضان مردم خود را آماده ورود به ماه میهمانی خداوند می‌کنند تا با تزکیه نفس، بهترین توشه را از این ماه آسمانی به دست آورند و در پیشگاه خداوند باری تعالی سرافراز باشند که به فرموده پیامبر خدا (ص) «رمضان ماهى است که ابتدایش رحمت است و میانه‌‏اش مغفرت و پایانش آزادی از آتش جهنم است".

بیش از دو هزار مسجد در شهرها و روستاهای خراسان جنوبی وجود دارد

مدیر مرکز رسیدگی به امور مسجاد خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار تسنیم در بیرجند اظهار داشت: در حال حاضر بیش از دو هزار مسجد در شهرها و روستاهای خراسان جنوبی وجود دارد که از این تعداد بیش از 700 مسجد فعال است.

حجت‌الاسلام نوری افزود: غبارروبی از مساجد تنها غبارزدایی و عطرافشانی مساجد نیست بلکه در این سنت سعی می‌شود دل‌های مسلمانان از کینه و کدورت ها پاک شده و برای میهمانی در نزد خداوند آماده شوند.

وی گفت: در دهه تکریم و غبارروبی دو هزار مسجد در سطح خراسان جنوبی غبارروبی می‌شود که این آیین آیین غبارروبی سنت حسنه‌ای است که هر ساله در دهه آخر ماه شعبان و در آستانه ماه مبارک رمضان با هدف ارتقای وضعیت بهداشتی مساجد انجام می‌شود.

مدیر مرکز رسیدگی به امور مسجاد خراسان جنوبی افزود: ماه رمضان فرصتی برای غبارروبی از زنگار دل و زدودن غبار از جسم و روح است تا به معبود نزدیک شویم و خود را از حلقه وابستگی‌ها رها کرده و با اصلاح رفتار خود در مسیر خودسازی گام برداریم.

وی با بیان اینکه در هر یک از شهرستان‌های استان، مساجدی به صورت نمادین توسط مسئولین غبارروبی می‌شوند اظهار داشت: در بیرجند مساجد محوری فاطمه الزهرا (س) روستای حاجی آباد، مسجد امام رضا(ع)، مسجد علی‌بن‌ابی طالب(ع)، مسجد موسی بن جعفر(ع) و مسجد حضرت ابوالفضل(ع) در سایت اداری توسط مومنان، مسئولان استانی، امامان جماعت، هیئت امنا، پایگاه‌های بسیج و کانون‌های فرهنگی و هنری این مساجد غبارروبی می‌شوند.

تمامی مسجاد خراسان جنوبی غبارروبی می‌شوند

مدیرکل سازمان تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی نیز در گفتگو با تسنیم اظهار داشت: تمامی مساجد خراسان جنوبی تا پایان ماه شعبان با مشارکت مردم غبارروبی می‌شود.

حجت الاسلام رضایی افزود: علاوه بر غبارروبی مساجد مهر و ادعیه مورد نیاز مساجد نیز تأمین می‌شود.

وی بیان کرد: در دهه غبارروبی مساجد و در آستانه ماه مبارک رمضان بیش از 30 مسجد به صورت نمادین در مراکز شهرستان‌ها، جوار دانشگاه‌ها و مدارس استان با مشارکت مردم غبارروبی می‌شود.

انتهای پیام/ش

R41348/P/S6,56/CT1

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۰۱۷۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسجد کانون تمدن اسلامی است

به گزارش حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب، مدیر حوزه های علمیه کشور، با اشاره به اهمیت کارکرد معرفتی و علمی مساجد گفت: تمام حوزه های علمیه ما، در کنار مساجد یا در درون مساجد بوده اند و بسیاری از مساجد ما کانون تعلیم و تربیت بوده اند و از همین رو، اخیرا از مسئولان مرکز مدیریت خواسته ام که در قم، برخی مساجد انتخاب شوند و برخی دروس حوزه در مساجد ارائه شود.

وی ادامه داد : کارکرد بعدی مساجد فرهنگی است و مساجد باید در کنترل آسیب های اجتماعی نقش ایفا کنند و کارکرد سیاسی و کارکرد اقتصادی مساجد باید مدنظر قرار داشته باشد و البته مسجدی که محروم از کارکرد اجتماعی باشد، به اهداف خود نخواهد رسید.

آیت الله اعرافی گفت : مسجد کانون تمدن اسلامی است و حوزه های علمیه همواره پیوندی ناگسستنی با مساجد داشته اند و اگر بخواهیم فقه مسجد را برش بزنیم، با مجموعه وسیعی مواجه خواهیم شد.حضور در مسجد، حتی اگر به قید نماز و ذکر نباشد، موضوعیت دارد.

مدیر حوزه های علمیه کشور ادامه داد: در جریان انقلاب اسلامی، مساجد پیشران بودند و امیدواریم مجدد به همان سمت حرکت کنیم و این کانون تمدنی را در جای صحیح خود قرار دهیم.در این مسیر، به اصولی نیاز داریم ، که هم گرایی و هم افزایی درون نهادهای مرتبط با مسجد و عزم جهادی و انقلابی لازمه این امر است و الان با شاخص های مطلوب کلان مسجد فاصله داریم.

مدیر حوزه های علمیه کشور، در بخش دیگری از بیانات خود، میانگین هر هزار نفر جمعیت، یک مسجد با سه وعده نماز و روحانی تمام وقت و توانمند را برای کشور لازم و مطلوب توصیف کرد و پشتیبانی نهادی با حفظ بنیه مردمی مساجد را لازمه موفقیت در این عرصه دانست.

اعرافی تصریح کرد: مدرسه علمیه یا باید در کنار مسجد باشد، یا در زمان ساخت، مسجد قابل استفاده برای عموم در آن پیش بینی شود و برخی دروس حوزوی باید در مساجد ارائه شود و از سوی دیگر، استادان، محققان و شخصیت های حوزوی باید در مساجد امامت داشته باشند.در رشته ها و دوره ها و نظام تربیتی حوزه ، مصادیقی معطوف به تربیت امام جماعت و جمعه باید پیش بینی شود و اقداماتی در این زمینه آغاز شده است.

مدیر حوزه های علمیه کشور در پایان خواستار تقویت و حمایت از مباحث مطالعاتی و تحقیقاتی مرتبط با مسجد شد و تاکید کرد که درس های خارج حوزه ای و تولید محتوا، معطوف به موضوع مسجد باید در دستور کار قرار گیرد.


انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مدیر حوزه‌های علمیه کشور: مسجد کانون تمدن اسلامی است
  • بنیاد هدایت توفیقات مساجد را روایت می‌کند
  • شبکه‌های برق ۵۳۸ روستای خراسان جنوبی بهینه‌سازی شد
  • مسجد کانون تمدن اسلامی است
  • آیت الله عبادی: عالمان ذخایر بزرگی برای مردم هستند
  • اجلاسیه علما شهرستان زیرکوه درشهریور امسال برگزار می‌شود
  • مردم خراسان جنوبی همیشه در صحنه
  • تخصیص اعتبار برای مرمت مساجد تاریخی «چهلستون» و «یری پایین» زنجان
  • رأی مردم حق الناس است/ مردم مراقب شبهات فضای مجازی باشند
  • ۵۰ مسجد کردستان میزبان جشن‌های عمومی دهه کرامت هستند